Har du brug for at få genopfrisket fartgrænserne?

Fart er en af de største dræbere i trafikken. Trods dette er det de færreste af os, der kan sige, at vi aldrig kommer til at køre for stærkt. Men så er der desværre dem, der hele tiden overskrider fartgrænserne. 

Det er en lidt kedelig tendens, da det kan komme til at gå ud over nogen på et tidspunkt. Det kan også være, at du kommer til at køre galt og derfor skal bruge reservedele til din BMW F11 eller en anden bil. Følg med her, så du kan få genopfrisket fartgrænserne.

Se de gældende hastighedsgrænser her

Der findes nogle generelle hastighedsgrænser, som skal overholdes. Men der findes også lokale hastighedsgrænser, der naturligvis er skiltet med, så du kan blive gjort opmærksom på dem. Derudover skal du altid huske at køre efter forholdene. Du skal ydermere have mulighed for at nå at standse på den vejstrækning, du har udsyn over.

De generelle hastigheder for personbiler er:

  • Byzone: 50 km/t
  • Landeveje: 80 km/t
  • Motortrafikveje: 80 km/t (kan være sat op til 90 km/t nogle steder)
  • Motorveje: 130 km/t (kan være på 110 km/t lokalt)

Sådan kører du efter forholdene

Når du skal køre efter forholdene, betyder det, at du skal afpasse din hastighed med særligt hensyn til andres sikkerhed. Så i bund og grund betyder det, at du skal sætte din hastighed ned, så du kører langsommere end det tilladte.

At køre efter forholdene betyder også, at du skal tage hensyn til vej- og vejrforhold, sigtbarhed, køretøjets tilstand m.m.