Sådan passer du på din krop i fysisk arbejde

Hvis du har et fysisk arbejde, hvor du eksempelvis står meget op, er det vigtigt, at du passer på din krop. Dette gælder i og for sig også, hvis du har et meget stillesiddende job. Hvis du står meget op, kan det gå udover din ryg, og du kan derfor opleve smerter på et senere tidspunkt i dit liv. Det samme gælder, hvis du sidder i samme position i rigtig mange timer om dagen.

 

Heldigvis er der en masse, som du kan gøre, for at din krop ikke bliver slidt helt ned i løbet af dit arbejdsliv. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du blive klogere på, hvad du blandt andet kan gøre.

 

Få øget støtte til dit skelet

Vi er fra evolutionens side ikke skabt til at sidde 8 timer dagligt i samme stilling. Vi er ej heller skabt til at arbejde på en fabrik. Derfor kan din krop have gavn af noget støtte, der kan fjerne noget af belastningen. Dette kan du gøre ved at bære et exoskelet. Klik på linket og bliv klogere på, hvordan du finder den helt rigtige model til netop din krop og dit arbejde.

 

Kost og motion

Selvom du har et hårdt fysisk arbejde, er det vigtigt, at du holder kroppen i gang i fritiden. Få gerne pulsen op i form af noget styrke- eller konditionstræning. Derudover vil en øget kost hjælpe din krop med at restituere hurtigere og blive klar igen.